Boka Kostnadsfritt Hembesök

Vanliga Frågor

 • Hur går ett fönsterbyte till?

  Vi lotsar er genom hela fönsterbytet och gör att det fortlöper enkelt och smidigt. Kontakta någon oss under fliken ”Boka hembesök” så återkommer vi med tid för ett kostnadsfritt hembesök. Detta är helt gratis och man binder inte upp sig till köp!

 • Kan jag beställa fönster med udda mått?

  Vi specialtillverkar alla våra fönster med exakt måttanpassning. Vi har inga standardstorlekar utan varje fönster tillverkas med de mått som önskas. Det tillkommer inga som helst kostnader för att ha udda mått.

 • Är det 3-glas på TK-Gruppens fönster?

  Som standard utrustas våra fönster & dörrar med 2-glas superenergiglas med argongas vilket ger ett mycket bra U-värde (U= 1,0). Man märker tydligt att inomhusklimatet blir bättre. Det blir varmare, man slipper kallras samt att bullernivån minskar. Som tillval finns också 3-glas, då blir U-värdet 0,7 men risken för utvändig kondens ökar pga rutans extremt goda värmeisolering.

 • Varför får man ibland kondens på utsidan av fönsterglas?

  Då luft möter en kall yta och kyls av så fälls luftens fuktighet ut som små vattendroppar på den kalla ytan. Dessa små vattendroppar kallas imma eller kondens och kan bildas på alla ytor som badrumsspeglar, glasögon & fönsterrutor.

  Att man ibland får det på fönsterglas beror just på att glaset isolerar så pass bra, att värmen från insidan av huset hindras från att stråla ut och värma det yttre glaset som därmed förblir kallt. Om solen sedan skiner & utomhusluften vid det yttre glaset blir varm kan det uppstå kondens.

  Detta uppstår framförallt under tidiga morgnar vissa dagar på hösten och vid enstaka fall på våren och är inget man skall oroa sig över. Det är snarare ett bevis på fönstrets goda isoleringsförmåga.

 • Hur beställer man era produkter?

  Vi behöver karmyttermåtten i Bredd x Höjd. Skicka oss ett mail med mått och antal, samt dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar er alltid och dubbelkollar så att allting stämmer.

 • Hur åldras PVC-fönster?

  PVC har mycket hög UV-beständighet & står sig mycket bra mot väder & vind. PVC-fönster varken gulnar, kritar eller spricker. Det som eventuellt kan hända efter många års exponering är att fönstren mattas en aning. Då räcker det att ta en fuktig trasa och torka av fönstren. Man kan dessutom använda vanligt båtva för att få fönstren att se ut som nya. Fönster som är monterade för nästan 30år sedan ser fortfarande ut som nya!

 • Hur inbrottssäkra är PVC-fönster?

  PVC-fönster har mycket bra inbrottsskydd eftersom det inte finns några synliga beslag eller glaslister på utsidan. Alltså kan man inte ta ut glaslisterna och sedan plocka ut glaset vid ett inbrott, vilket ofta är fallet med träfönster. Även gångjärnen är skyddade mot inbrott. För fastigheter med särskilda inbrottskrav finns också förstärkt inbrottsskydd och inbrottssäkrade glas.

 • Vad innebär det att ett PVC-fönster är underhållsfritt?

  Ett PVC-fönster behöver inte målas, skrapas, kittas eller oljas. Det är underhållsfritt! Det enda man behöver göra är att rengöra det så att det ser snyggt ut samt smörja mekaniska delar som handtag & gångjärn vart 5-10 år.

 • Kan man byta fönster året om?

  Ja, det är inga problem att byta fönster över vintern då tiden det är öppet är väldigt kort. Våra montörer jobbar med ett fönster i taget och minimerar tiden då fönstret är öppet. Fönsterbytet går enkelt och smidigt och årstid påverkar inte fönsterbytet.

 • Var kan man se era produkter?

  Vi har ett nybyggt showroom vid vårt huvudkontor i Göteborg, på Bögatan 32. Där visar vi upp våra PVC-fönster, dörrar, skjutparti samt diverse tillbehör. Vi finns också på plats här för att kunna demonstrera våra produkter samt räta ut eventuella frågetecken. Showroomet är bemannat vardagar 8-17 men kontakta oss gärna innan ert besök så alla inte är på kundbesök!

  I Stockholm kan vi stoltsera med ett hypermodernt shoowroom som blev färdigt i slutet av 2016! I Länna strax söder om centrum har vi en utställning med fönster, dörrar, skjutpartier, ytterdörrar och annat smått och gott. Adressen hit är Lännagårdsvägen 18-20 i Skogås. Hör gärna av er innan ni tänkt besöka oss så inte alla våra säljare är ute på uppdrag. Ring oss direkt på 08-41030027 eller 08-41030053!

  Vi har bytt fönster på orter över hela landet så fråga oss om referenser i just er stad så ska vi ta fram någon adress där ni kan kika på fönstren på plats.

 • Vad är det för garanti på TK-Gruppens PVC-fönster?

  Vi lämnar 10 års garanti* på våra PVC-fönster. Där garanterar vi att fönstren fungerar tillfredsställande under garantitiden, dvs att handtagen fungerar som de ska, att fönstren är färgbeständiga, att rutan isolerar väl, samt att mekaniken fungerar. Fakturan gäller som garantisedel och fakturadatumet är startdatum för garantins giltighet.

  Mer om garanti:
  *Garantier:

  • 10 års garanti på Fönster (karmar och bågar)
  • 10 års garanti mot imma mellan isolerglasrutor (läckande isolerpaket)
  • 5 års garanti på montering
  • 2 års garanti på ytterdörrar
  • 2 års garanti på tillbehör (handtag, beslag, persienner, rullgardiner, myggnät)